Babské rady v praxi–Živočišné uhlí proti akné

Začalo to vlastně hrozně nevinně.

Napřed ale jedna organizační záležitost – Charmedka se výhry v GA vzdala a tak random vybral jako náhradu číslo 5. Viki už jsem kontaktovala, tak uvidíme .-)

náhrada GA2

Někdy včera navečer jsem se konečně dokopala k tomu, abych si objednala vzorky z Lush. Nějak jsem kolem něj zatím jen chodila a ani dovnitř nezašla a protože teď budu pár dní doma a mít čas, rozhodla jsem pro menší experiment.

Jak jsem tak vybírala, co vyzkoušet, všimla jsem si, že v hodně věcech se vyskytuje uhlí. A tak jsem si začala vesele googlit uhlí a masky na obličej.

Při tom všem pročítání mi tak nějak došlo, že už jsem o tom vlastně slyšela dřív – uhlí je dobré v boji proti akné. A protože jsem měla platíčko živočišného uhlí u sebe, rozhodla jsem se to vyzkoušet.

Takže, podle “babský rad” by maska z černého uhlí smíchaného s trošičkou vody (případně trochou medu – nemám :-/), měla působit proti akné.

Kašička vypadá vypadá opravdu “vábně”. Ale jsem holka statečná, nebojím se a šla jsem do toho.

maska živočišné uhlí

Masku jsem nechala působit cca 20 min a výsledek?

Koupelna byla jako prase .-D Ale to vás asi nezajímá, co? Nicméně považuju za důležité to zmínit, protože je to opravdu černota a když to smýváte, dělá to bordel. Všude. Stačí jediná kapka. Berte totiž ohled na to, že ta kapka je černá. ČERNÁ. A pokud už jste přesvědčené, že je váš obličej čistý, raději ho umyjte ještě jednou – já si právě z mycího hadříku/žínky udělala hadr na úklid koupelny…

Nicméně na samotné masce asi něco bude. Obličej je krásně čistý. Netvrdím, že všechno akné je jako mávnutím kouzelného proutku pryč, ale obličej působí čistě. Je krásně jemný jako bych ho brala peelingem a mám pocit, že i černé tečky na nose se nějak zklidnily a zredukovaly.

Určitě masku vyzkouším minimálně ještě párkrát, abych jí dala větší pole působnosti a ona mohla ukázat, co všechno dokáže.

Ale i kdyby dělala jen tohle, jsem ochotná ji třeba jednou za měsíc do své péče zařadit, protože za těch pár korun, co uhlí stojí (nehledě na to, jak dlouho vám vydrží) slouží velmi dobře.

Ještě vám dám postup toho, jak jsem si masku vyrobila:

Do misky jsem dala 4 tablety, které jsem rozdrtila hmoždířem možná by ale stačilo i mí´ˇn, protože není problém uhlí krásně rozpatlat po obličeji i z malé kapky…). Přidala jsem cca lžičku vody, aby mi vznikla kašička. Tu jsem následně nanesla na obličej a šla vystrašit členy rodiny.

A pokud se ani vy nebojíte, přidávám fotku s maskou, ale jen na vlastní nebezpečí. Mějte fajn zbytek dne .-))

živočišné uhlí maska

Pro černé rty jsem se rozhodla v rámci akce: Vyděs co nejvíc lidí .-))

2 komentáře:

  1. Já jsem nedávno přišla za našima do kuchyně v černé masce (ale z Avonu), a to bylo povyku. Bratr mi říkal, že vypadám jak čert. :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už na schodech křičela, ať se nelekají, protože jsem právě povyku chtěla předejít :-))

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář, postřeh a názor :-)