Certifikovaný bio make up ZUII aneb recenze bio řasenky FLORA MASCARA

“Nech si poslat 1 ks tebou zvoleného testeru a přesvědč se o jejích vlastnostech sama na vlastní kůži.”

Přesně na tuhle výzvu jsem reagovala na serveru blogerky. Vyzkoušet libovolný produkt ručně dělané kosmetiky až z Austrálie? Tomu opravdu nešlo odolat. A jak už je asi jasné, štěstí se na mne usmálo a já si jeden produkt mohla vybrat.

zuii

Co vybrat? Make up – ten mě napadl jako první, ale trefit správně odstín jen podle obrázků se ne vždy povede. Stejně tak je to i s pudrem. Takže tyto dva produkty vypadly hned ze hry. Stíny? Úžasné odstíny, opravdu moc krásné, ale když jsem se podívala, kolik různých stínů vlastním, šla jsem taky dál. Tvářenky a rozjasňovače mě hrozně lákaly, ale protože se s nimi teprve učím, zůstala ve hře rtěnka a řasenka. Mno a protože tu jednu rtěnku testuju, bylo rozhodnuto. Navíc – řasenek není NIKDY dost.

Zuii mascara (2)

Řasenka se prodává celkem v 5ti odstínech – Granite (černá), Earth (hodně tmavě hnědá), Bronzite (hnědá), Emerald (smaragdová) a Lapis (modrá). Měla jsem nějakou konzervativnější chvilku a tak jsem si vybrala Granite (ale když koukám na Emerald a Lapis, tak trošičku lituju .-)).

Zuii mascara (3)

“Díky jedinečnému složení této řasenky, která pečuje o vaše oči a vyživuje řasy, vytvoříte bohatý a plný vzhled.

Dokonalé vytvarování řas a dlouhotrvající barvu barvu doplňuje jedinečná kombinace certifikovaných organických složek – výtažky z podbělu, kopřivy a přesličky pro zklidnění a regeneraci. Řasenka je bohatá na živiny pro správnou výživu řas a obsahuje vitamíny E a D” (opsáno z brožurky, která mi k řasence přišla, ale to samé + složení najdete i zde).

Obal

Leskle černý hranatý obal se stříbrným nápisem. Taková ověřená barevná kombinace, skoro až sázka na jistotu, kterou se dle mého názoru nedá nic zkazit. Za co je ale ohromné plus je, že se obal neloupe a ač tahám řasenku teď pořád s sebou, vypadá pořád dobře.

Kartáček

Větší kartáček s delšími štětinkami kuželovitého tvaru. Mne osobně se s ním pracuje dobře – jsem na takové kartáčky zvyklá a vyhovují mi.

Zuii mascara (4)

Řasenka konkrétně

Ze začátku to byl boj. Opravdu veliký. Jednak je na můj vkus řasenka moc parfémovaná. Nesmrdí, to rozhodně ne, ale mám hodně citlivé oči (a i nos) a tak už jen sama aplikace byla veselá. Oči mi dost slzely a tím, že řasenka není voděodolná, tak to podle toho také vypadalo. Takhle veselé jsem měla první týden. Pro jistotu jsem ji nosila bez stínů a linek, jen ji, abych zjistila, jak moc výrazné řasy a celkově oči jsou.

Nevím, co se pak stalo, ale řasenka se změnila. Ano, pořád je moc parfémovaná (ach, tak růže z damašku….), pořád není voděodolná, ale moje oči už neslzí a když náhodou uroním slzičku, řasenka to přežije. Po prvním týdnu se mnou absolvovala horka i déšť a musím říct, že se držela statečně. Ano, lehce pod očima byla, ale opravdu jen lehounce.

Zuii mascara (5)

Efekt

Řasenka slibuje dokonalé vytvarování řas a bohatý a plný pohled. Mno… řasy jsou černočerné. Působí hustějším dojmem. Dokonalé vytvarování… mám řasy samy od sebe “natočené” takže tohle se mi těžko hodnotí. Nicméně řasenka netvoří “muší nožky”. Ve druhé vrstvě lehce, ale opravdu jen lehounce ani ne tak řasy slepuje, ale dělá “tlustější” řasy nebo jak to popsat .-))

Zuii mascara (1)

Odličování

Díky tomu, že se nejedná o voděodolnou řasenku, šlo odličování v podstatě samo a ani nebylo potřeba speciálních odličovačů (některé řasenky dostanu dolů jen díky Eucerinu). V případě ZUII řasenky šla většina dolů už při zběžném stáhnutí make upu odličovacími ubrousky, o zbytek se postaralo mléko a při dočišťování pleti tonikem nebylo po řasence ani památky…

Kde koupit + další info

Cena řasenky je 615Kč. Výhradní distributor značky ZUII v ČR a na Slovensku je společnost La Biorganica s.r.o. A nejjednodušší je si ji objednat přes eshop. Pokud si ale nerady vybíráte odstíny jen podle fotek, pak je ZUII k dostání například v Praze v Palladiu (lékárna IPC Palladium), v Plzni v Bioplanetě nebo v Pardubicích v Homeopatické poradně MUDr. G.A. Rečlové.


Jsem ráda, že jsem měla možnost řasenku vyzkoušet a vlastně celkově vyzkoušet bio kosmetiku, se kterou moc zkušeností zatím nemám. I přes počáteční neshody a potíže jsme se nakonec spřátelily a já věřím, že ještě nějakou dobu přítelkyně budeme. Možná bych jen doporučila pokud máte tu možnost, ji před koupí očichat, protože vůně je opravdu hodně výrazná.

Celkově bych řasenku hodnotila na takových 80% – odečítám za vůni, počáteční neshody a nevoděodolnost.4-5

8 komentářů:

  1. Takový kartáček mám nejraději :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pracuje se s ním fakt dobře :-)) Taky patří mezi moje top :-)

      Vymazat
  2. Vypada hezky. Me tyhle vyzvy nejak unikaji, nikdy jsem si zadny nevsimla :-/
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já téhle až po x hodinách po zveřejnění a byla jsem překvapená, že na mne ještě vyšla možnost vyzkoušet

      Vymazat
  3. Za tu cenu bych si ji běžně asi nekoupila, ale jinak vypadá super. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím kvůli té vůni, jestli bych si ji koupila, fakt je na mne silná a hodně výrazná :-))

      Vymazat
  4. Já nevím, nijak zvlášť mě neoslovila. Efekt mi přijde nic moc a navíc ta cena. Já zůstanu u své osvědčené Diamante od Gabrielly Salvete.

    Radu - Giveaway o Benefit Sugarlicious

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. GS Diamante patří také mezi moje oblíbené, ale s ní jsem bojovala snad měsíc, než jsme se staly kamarádkami :-)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář, postřeh a názor :-)