Zkouška, sraz s kamarádkou a noc u prarodičů… aneb co nacpat do kabelky

Zatímco někteří z vás usedají do školních lavic, či míří do práce, popřípadě už v práci/škole jsou, já sedím v autobusu a mířím na zkoušku (navíc na šílenou, ale o tom možná jindy). Ale nečeká mě jen zkouška. Po ní chci jít totiž pokecat s kamarádkou, se kterou jsem se od posledního zápočtu neviděla a hlavně mě po x letech čeká noc u prarodičů.

Co jsem v Praze na škole a co jsme tam přelom zimy a jara bydleli, je navštěvuji často, ale nespím tam. Protože se však chystají ve středu jet na chalupu, přišel děda s tím, že bych tam mohla přespat a že mě ve středu hodí domů. Nu, proč ne :)

Nastal ale problém: balení. Nechci táhnout moc věcí, je to jen jedna noc, ale taky jsou věci, které k životu potřebuju. Nakonec jsem to nějak zvládla a mám tu pro vás souhrn toho, bez čeho se jednu noc mimo domov neobejdu.

Předem se omlouvám za kvalitu fotek, ale když článek píšu a fotím, je tma a já mám v pokoji hodně slabý a ještě ke všemu úsporný zářivky a můj foťák má s tím, že mám ráda šero, očividně problém.

100_8258Začneme kabelkou. Dostala jsem ji na jaře od Maky, když se vrátila z Londýna. Je to značka Atmosphere a kupovaná byla v Primarku.

Jedná se o velkou, elegantní kabelku, která mě učarovala. Z venku nemá jedinou kapsu, je hladká. Vevnitř je kromě hlavní kapsy kapsička na zip a pak klasika: kapsa na mobil a jedna trošku větší. Je vyrobená z hodně pevného materiálu, vzhledově kůže.

Je černočerná se zlatými detaily.

 

 

 

Ač ji miluju, jednu výtku mám: zapíná. Je to takové nic a třeba v tramvaji mívám obavy, aby někoho nelákalo mi do ní sáhnout.

100_8254

A co že jsem si do ní zabalila?

obsah

Protože jedu prvotně na zkoušku, nemůžou chybět podklady (v mém případě jsou to růžové desky ukrývající seminárku o J.J. Rousseau a podklady na zkoušku z Dějin politického myšlení a dále pak blok a propisky.

Ale teď už postupně z levého horního roku: kosmetické taška, tričko na spaní a na něm kapesníčky, Alpa na mojí bolavou nohu, hřeben a Rexona. Notebook. Prcka si s sebou beru skoro kamkoliv, zatímco “velký bráška” čeká doma. Foťák. Ten je jen ilustrační, protože mým jsem fotila, ale beru ho s sebou taky. Na deskách do školy je pak můj Deník vděčnosti, flashka, vlhčené ubrousky (jednu noc se s nimi odlíčit zvládnu), mobil, sluchátka a pouzdro na brýle. Zbývá už jen peněženka a dokladovka. Ráno přihodím ještě kartáček, deštník a klíče.

Ještě tu mám pro vás obsah kosmetické taštičky:

100_8261

Stejně jako u ostatního, i tady jsem balila jen to nejnutnější. Fixační pudr a trio korektor jsou od Essence. Korektor a tvářenka je Manhatthan, dále tu je zrcátko, řasenka od GS Diamante, lesk na rty CK, BB od ArtDeco, další miniatury jsou pak krém na ruce a voňavka od Clarins. Od stejné značku tu mám také černou tužku na oči. Rtěnka je z Avonu a paletka stínů je MUA, kterou můžu použít jak na make up na zkoušku, tak i ho pak vylepšit na posezení s kamarádkou, případně na večerní akci, kdyby se nějaké objevila :). Beru si s sebou pochopitelně také nejzákladnější ze všech základních štětečků. Kabuki na pudr, štětec na tvářenku, na obočí a na blendění jsou od Hello Kitty. Poslední červený na oční stíny je ze sady, o které jsem vám psala tady.

Kromě dekorativky  si vezu ještě pidi krém na noc od Balea (zmínila jsem se o něm tady) a vzorek denního krému Nivea.

Bez tělového másla a spousty dalších patlátek bych se měla jednu noc obejít :)

Tak a to je všechno, co má kabelka ukrývá. Možná si ještě koupím na cestu pití nebo něco ke čtení, ale jinak je to všechno, co si vezu.

Je toho podle vás hodně nebo málo? Opravdu by mě váš názor zajímal :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuju za každý Váš komentář, postřeh a názor :-)