Na kofeinové vlně

Pokud bych se měla přiznat k nějaké závislosti, kterou mám už roky a se kterou jsem spokojená a nehodlám ji měnit, byla by to právě závislost na kofeinu. Ať už v podobě kávy či zeleného čaje. A proto se mi líbí aktuální výzva na blogerkách, i když úplně nesouvisí s tématem blogu. I když ne tak úplně…

f72ceb4c-5b79-44cf-94fe-f287fb6dee4f_full

Výzva je tentokrát ve spolupráci s NÁPOJOVOU AMBULANCÍ (skvělý název, nemůžu si pomoct, ale hrozně se mi líbí), což je česká firma, která již dvacet dva let aplikuje evropské standardy na občerstvení v práci na českém trhu + zajišťuje i servis.

Cílem výzvy je  zjistit: “jak by měly vypadat nápoje v práci, co se pije a proč a z jakého důvodu jsou stále populárnější papírové ranní pochodující, pouliční kelímky.”

ecaffe-espresso-v

Jak by měly vypadat nápoje v práci? Dle mého názoru by to chtělo něco víc, než jen automaty na kávu, který vám vyplivne za pár drobných mnohdy vražedný nápoj. Netvrdím, že je to tak pořád, existují i automaty, které když potkám, neodolám jim, ale přijde mi, že jsou stále v menšině.

V jedné firmě, kde jsem teď byla na brigádě, měli kávovar. Přiznám se, že jsem značku neměla čas zkoumat, protože jsem pozornost věnovala tomu, jak se s přístrojem zachází. Nicméně se mi to hrozně líbilo a protože jsem člověk, co si kávu dává buď jako požitek nebo k práci, pracovala se mi s vonicím šálkem na stole velmi příjemně.

coffee-ending

Co se pije a proč? Když se zaměřím na sebe, musím říct, že je to káva. Káva na všechny způsoby. Miluju “českou klasiku” – kávu s mlékem, kterou si dávám třeba teď, když píšu článek, nebo když ke mně přijde kamarádka… Miluju jít do kavárny a dát si latté, sedět na balkoně a usrkávat cappuccino, ale taky miluju v létě sedět v cukrárně a popíjet ledovou kávu a když mám náročný den dám si klasického “turka” či překapávanou kávu.

Cappuccino_at_Lund

Ovšem kofeinová vlna je i o zeleném čaji, který obsahuje kromě kofeinu i velké množství antioxidantů.  A ač mé okolí ujíždí spíš na čajích, já piju jen zelený. A to ne tak často, jak bych chtěla nebo mělo. Na bytě v Praze se pije čaj ve velkém. H. pije je čaje a je jedno, jestli se jedná o čaj ovocný, černý, zelený, mátový…. či různé sypané. A v Brně se pak jede na kávě.

chk_captcha

Vlastně mi tak dochází, že bych kecala – čaj si dávám v čajovně. Jedné jediné, v rámci punkového festivalu. Nemám ráda punk, ale miluju tu čajovnu. A tak jednou za rok právě na lákání čaje podlehnu a přetrpím i punk.

Zvýšená popularita kelímkového popíjení… Tohohle jsem si všimla i u sebe. Jak jsem psala, jsou i automaty, ze kterých je kafe skvělé. Navíc jsem člověk, co se nechá zlákat i designem, takže hezký papírový kelímek, do kterého doma můžu doma něco strčit, mě dostane.

coffee2go

Ale kelímkové pití není jen otázkou automatů, ale i káv prodávaných třeba v metru či kavárnách jako je Costa. Jsou lahodné a když ráno nestíháte, vždycky přijdou vhod. Navíc ne vždycky máme čas a příležitost si kávu vychutnat doma či v kavárně a tak je coffee to go skvělou alternativou.

A takhle to vypadá u mne: káva a zelený čaj při učení, psaní článků či jen tak .-))

zkouškové4

zkouškové5

A co vy? Dáváte přednost kávě či čaji? Nebo nepijete ani jedno?

PS: Pro zdroje obrázků: klik na ně

4 komentáře:

  1. Čaj piju jen když jsem nemocná a to vydržim tak dva dny. Kafe ale miluju, nedokážu si bez něj představit den a ráno je pro mě téměř nezbytností, bez něj jsem hrozně nervozní a dokážu se soustředit jen na to, kde a kdy splašim kafe :D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. :D Soustředění na to, kde sehnat a doplnit kofein máme podobné :-)) Mám pocit, že jakmile mi klesne určitá "hladinka" jsem na tom jako kuřáci nebo alkoholici a sháním se po své "dávce" :-))

    OdpovědětVymazat
  3. já si bez kávy i čaje snad neumím představit den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doma a v Praze funguju jen na kafe :-)) v Brně právě docela poctivě piju i ten zelený čaj (ale čím to je, to netuším) :-)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář, postřeh a názor :-)