Česká profi kosmetika s francouzskými základy? FOR LIFE & MADAGA

Dovolte mi vzít vás na cestu časem pár let zpět. Do doby, kdy jsem sice milovala kosmetiku, ale nějak mě nenapadlo o  ní psát. Do doby, kdy se mi do ruky dostal od kamarádky vzorek pro mne tehdy absolutně neznámé firmy For Life.

For Life 2Derm  (1)

Pamatuju si, že už tenkrát se mi hodně líbilo jméno firmy. Tím mě vlastně zaujala a tak jsem neznámou značku zkoušela. Ale ještě víc a líp si pamatuju, jak z ní tenkrát byla má pleť nadšená. Měla jsem denní krém (víc si nepamatuju) a má kůže ho doslova hltala a byla po něm jako vyměněná – kdo by si takové nadšení pokožky nepamatoval, že?

Proto, když mi přišla nabídka něco od této značky vyzkoušet, vynořily se mi příjemné vzpomínky a je jasné, že nešlo odmítnout.

Balíček skrýval překvapení v podobě dvou krémů z řady 2Derm. Konkrétně bariérové krémy v barevném a transparentním provedení.

For Life 2Derm  (5)

Ale napřed pár slov o této řadě. 2Derm je určeno k nápravě poškozené pokožky – s porušenou bariérovou funkcí kůže. Což je:

přecitlivělé pokožky (např. na kosmetické přípravky, léčiva, alergeny apod.)
stavů tzv. hypersenzitivní pokožky se zvýšenou reakcí (červenání, otok, pálení)
podrážděné pokožky (sluncem, mechanickým třením aj.)
po zákroku (chemický peeling, laser, mikrodermabraze, depilace apod.)
stárnoucí, vrásčité pokožky
suché popraskané pokožky a rtů
jako ochrana a prevence před vnějšími vlivy a nepřízní počasí
kůže s funkční poruchou bariérové funkce:atopická dermatitida, psoriaza, lichen ruber ve fázi akutního
  výsevu s výrazným svěděním, seborrhoická dermatitida, vrozená suchost kůže – xerodermie,
  porušení pokožky u vrozené epidermolýzy (
zdroj)

Protože dva krémy najednou bych testovala dlouho (ono i jeden mi dal dost zabrat) a protože citlivou pokožkou a popraskanou kůži trpí mamka, rozhodla jsem se ji do testování zapojit a tím získat dva pohledy.

Takže napřed se podíváme na ten, co testovala mamka, tedy transparentní.

2DERM Barierový krém Transparent

For Life 2Derm  (2)

Oficiální popis:

Jediný výrobek svého druhu v Evropě založený na zcela novém emulzním systému s prokázanou účinností na funkční poruchy kůže.

Cílové určení přípravku:
Krém/pasta pro úpravu porušených ochranných bariérových funkcí kožního povrchu, podmiňujících nadměrnou suchost a přecitlivělost na zevně působící fyzikální a chemické vlivy a faktory. Po nanesení na kůži vytváří tzv. „náhradní bariérový systém“ schopný porušené bariérové funkce po nezbytnou dobu nahrazovat  a vytvořit tak podmínky pro navození regeneračních procesů v povrchové epidermis, vedoucích k obnově porušené bariérové funkce. (zdroj)

For Life 2Derm  (3)

Mamky hodnocení:

Krém velmi příjemně voní a je hutné konzistence, trošku obtížnější na roztírání. Používala jsem ho na obličej a na popraskané ruce.

S rukama, které jsem měla ve velmi špatném stavu, si poradil perfektně. Během pár dní byly ve skvělém stavu, nikde žádná stará popraskaná kůže, jen velmi příjemné, jemné ruce. S obličejem to bylo podobné. Přece jen patřím do věkové kategorie trpící na vrásky a tak každý zázrak na stárnoucí kůži je vítaný. Po použití krému jsem sice zázračně neomládla, ale moje pleť byla na pohled hezčí, barevně sjednocenější a velmi příjemná na dotek.

Protože krém vytváří ochranou bariéru, pod kterou se může pokožka regenerovat, používaly jsme ho i při různých zraněních a můžu říct, že jejich hojení výrazně urychlil. Za mne rozhodně doporučuji.

___________________________________________________________________________

2DERM Barierový krém Colour (testovaný převážně mnou)

For Life 2Derm  (8)

Oficiální popis:

Barierový krém na citlivou a poškozenou kůži s obsahem minerálních barevných pigmentů, sjednocující barevný tón pleti.
Jediný výrobek svého druhu v Evropě založený na zcela novém emulzním systému s prokázanou účinností na funkční poruchy kůže.

Cílové určení přípravku:
Krém/pasta pro úpravu porušených ochranných bariérových funkcí kožního povrchu, podmiňujících nadměrnou suchost a přecitlivělost na zevně působící fyzikální a chemické vlivy a faktory. Po nanesení na kůži vytváří tzv. „náhradní bariérový systém“ schopný porušené bariérové funkce po nezbytnou dobu nahrazovat a vytvořit tak podmínky pro navození regeneračních procesů v povrchové epidermis, vedoucích k obnově porušené bariérové funkce. (zdroj)

For Life 2Derm  (6)

Balení

Bílá plastová tuba, stejná jako u transparentního provedení. Liší se pouze tím, že bezbarvý je s modrým popisem, barevný s oranžovým. Klasické vymačkávací balení. Víčko pevně drží a protože je přípravek hutný, nehrozí, že byste si ho vymáčkli zbytečně moc.

Složení

For Life 2Derm  (7)

Produkt konkrétně

Krém jsem používala místo denního krému  Příjemně mi sjednotil ton pleti a vytvořil tak dobrý základ pro make up. Zároveň ale také vytvořil bariéru, díky které se mohly nedokonalosti mé pleti léčit. A že se opravdu léčily, protože po 14ti dnech byla moje pleť k nepoznání. Teď, po skoro 2 měsících, mám pleť v perfektním stavu (a to už krém nepoužívám denně, pouze když vidím, že je třeba něco “opravit”).

Krém má pro můj nos citronovou vůni. Trochu silnější, ale nikterak vtíravou. A jak už jsem psala, je dost hutný, ale roztírá se snadno a poměrně rychle se do pleti vsákne.

For Life 2Derm  (4)

Efekt

Krém na pleti vypadá velmi přirozeně, ač se v tubě tváří dost tmavě, je to jen zdání. Splyne s tonem pleti, kterému se přizpůsobí a sjednotí. Ale protože moje pleť přece jen potřebuje občas silnější krytí, je pro mne hlavně podkladem pro make up.

Ostatní info

Bezbarvou variantu jsem používala na opar, u kterého se mi velmi osvědčil a vřele doporučuju a pak na moje zranění z kuchyně – nějak poslední dobou nekamarádím s noži a kdykoliv přijedeme do kontaktu, skončí to mým pořezáním. A tak jsem si mohla otestovat, že i na řezné rány se krém skvěle hodí.

Obě varianty se prodávají  50ml za 636Kč. Pokud si nejste koupí jisti a chcete krém napřed otestovat, jsou k dispozici 4ml vzorky za 55Kč. Což je super, protože nehrozí, že byste si koupili něco, co by vám nesedlo. My s mamkou jsme ale obě nadšené a víme, že určitě prozkoumáme i další výrobky.

Spolu s krémy mi přišly ještě vzorečky, o kterých vám ale povím zase příště.

For Life 2Derm  (10)

Co vy, znáte tuto značku? Máte s ní nějakou zkušenost?

Velmi děkuji za možnost vyzkoušení krémů.

2 komentáře:

  1. tak tuhle značku neznám, ale celkem mne zaujala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuju značku blíže prozkoumat. Stojí za to :)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář, postřeh a názor :-)